Events, Awards and Grants

Convocat el Premi "Què és per a tu Europa?" 2023



La Fundació Catalunya Europa impulsa i organitza, amb el suport del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la cooperativa Abacus, la tercera edició del premi "Què és per a tu Europa?" amb l’objectiu d’acostar Europa als joves i als centres educatius a través de les arts, la fotografia, el vídeo, i altres formats innovadors.

“Què és per a tu Europa?” està adreçat a estudiants de segon cicle de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i grau superior de centres educatius. 

El premi neix l’any 2021 per fomentar la inclusió de la dimensió europea dins del procés d’aprenentatge de l’etapa escolar obligatòria i postobligatòria, des d’una forma divertida i engrescadora que pugui motivar tant als centres educatius com a l’alumnat.

Es pretén ajudar als centres educatius perquè puguin abordar més fàcilment l’aprenentatge de la temàtica europea en qualsevol de les edats que es contemplen i que aquest procés es pugui fer de forma conjunta i entrellaçada amb l’alumnat. “Què és per a tu Europa?” és, doncs, una pregunta que permet explorar i respondre tot allò que es consideri, buscant, precisament, fomentar que l’alumnat conegui, entengui, formi una opinió crítica i expressi les seves pròpies percepcions sobre la realitat europea, elements necessaris per a la construcció d’una ciutadania conscient i lliure.

Com a principal novetat, el premi s'amplia a tres categories: fotografia, vídeo i el format innovador (còmic, collage, fotomuntatge, cançó o podcast, entre d’altres). La dotació total del premi és de 1.500 € i diversos vals d’Abacus per valor de 250 €.

Es poden presentar els treballs en qualsevol dels tres idiomes: el català, el castellà o l’anglès. No hi ha límit de candidatures per centre ni alumnat.

El termini per al lliurament dels treballs serà el divendres 5 de maig de 2023.

Apropar Europa als joves i fer més visible la seva mirada.

El guardó va ser tot un èxit en la darrera edició. L'acte de lliurament del premi es va celebrar el 17 de juny de 2022 en un acte al Col·legi de Periodistes Catalunya amb la presència dels alumnes i professors de les escoles participants.

Tant els treballs guanyadors de la primera edició com dels guanyadors de la segona edició es poden consultar a la web i al canal YouTube de la Fundació Catalunya Europa.

A més, les obres guanyadores de les dues edicions també s'han pogut veure en una mostra itinerant que ha visitat centres cívics, espais de joves i biblioteques de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.




Tags

Education  Young  European Union